Heinäkuuhun saakka on jo pääsiäisestä päästy. Pihapiiristä on tullut vihreä viidakko ja kasvimaalla kasvavat mm. perunat, porkkanat, herneet, pavut, sipulit, punajuuret, pinaatit ja mangoldit. Kasvihuoneessa puolestaan tomaatit, paprikat, kurkut ja kurpitsat. Kukkien kasvamista kukkapenkeissä on ollut mielenkiintoista seurata, koska ei tiennyt mitä kaikkea niistä löytyy. Tähän mennessä olen pongannut penkeistä mm. narsisseja, esikoita, valkovuokkoja, unikoita, pionin, kurjenmiekkoja, kultapalloja, lupineja (paljon!), töyhtöangervon, erilaisia liljoja  ja ainakin neljä erilaista ruusua. Lisäksi on useampia sellaisia kasveja, joita en ole vielä tunnistanut.

Samalla, kun puutarha kasvaa ja kukoistaa, talon remontti ei puolestaan ole edennyt kovin paljon. Jo nyt on varmaa, että muutto sinne ei tule onnistumaan vielä tänä vuonna, vaan vasta ensi vuonna. Verkkainen tahti remontoinnissa on kuitenkin osoittautunut ihan hyväksi. On ollut aikaa miettiä ja suunnitella. Muutamat suunnitelmat tilojen käytössä ovat muuttuneet ja ne vaikuttavat huomattavasti toimivammilta kuin alkuperäiset.

Navetasta on siivoamisen myötä tullut oikein mainio varasto sekä työtila. Varsinkin kovilla helteillä siellä on ollut mukavan viileää työskennellä. Vanhat vintin ovet on täytynyt vaihtaa uusiin ja navetan päätyyn rakennettiin uudet rappuset, joita pitkin vintille on helpompi viedä tavaroita.

Helteitä on tosiaan piisannut ja tämänkin päivän jälkeen suorastaan odottaa, että ukkonen tulisi ja ilma viilenisi. Muuta havaintoa ukkosesta ei ole kuitenkaan ollut kuin kaukainen jylinä.