Kuten otsikkokin sen kertoo menossa on vielä suunnittelu- ja haaveiluvaihe. Ostamani talo ei siis ole tällä hetkellä asumiskelpoinen. Asuttavaksi se on tarkoitus remontoida jouluksi 2011 tai mielellään jo syksyksi 2011.

Talossa ei ole kunnollista keittiötä, eikä ollenkaan sisävessaa, ei viemäriä tai juoksevaa vettä. Kaivo on pihassa, mutta pintavedet pääsevät sinne renkaanraoista. Juomavesi on siis tuotava mukana. Ulkohuussi löytyy navetan nurkalta ja pihassa on puulämmitteinen sauna. Kellari on aika pommi, sähköt kuitenkin on ja tuvassa puuhalla.

Vaikka puutteita on, olen onnellinen, että talo on säästynyt 60-70 lukujen remontoinnilta. Silloin olisi varmasti paljon enemmän purettavaa, ennen kuin voi tehdä uutta tilalle.

Tehtävää siis riittää ennen kuin muutto koittaa ja kovin kaukaiselta se vielä tuntuu. Haaveilla voi kuitenkin aina ja sitä olenkin ahkerasti harjoittanut. Pihapiirissä pyöriessäni olen mielessäni kuvitellut, miten paljon mahdollisuuksia talo ja rakennukset voivat tarjota.