Tämän talven ensimmäinen kunnon pakkaspäivä, pakkasta 15 astetta päivälläkin. Remontoitavaa riittää ja haaveista huolimatta joulun vietto ja uudenvuoden vastaanotto tapahtuivat vanhassa kodissa. Ensi jouluna sitten.

Syksyllä iski väsymys, mistä en ole aikaisempina vuosina kärsinyt. Olen aina pitänyt syksystä, se on lempivuodenaikani. Tänä syksynä aamuiset heräämiset, töihin lähtemiset jne. olivat kuitenkin yhtä taistelua. Tänään tuntui ensimmäisen kerran, että väsymys alkaa olla takana päin. Kunnon pakkaspäivä antoi todella paljon voimaa ja puhtia. Nyt taas jaksaa. Osasyy väsymyksen selättämiseen saattaa olla myös joululta vuodenvaihteeseen kestänyt loma, jolloin remonttihommat olivat tauolla. Osittain senkin takia, että "tunnollisena" työntekijänä sairastin flunssan lomallani.

Syksyn väsymyksen myötä tuli myös totaalinen kyllästyminen remonttihommiin, mikä on varmaan aika yleistä, kun remontti kestää ja kestää. Sitä kyllästyy siihen, että elämä pyörii remontin ympärillä. Vapaa-aikana aina vain raksahommissa ja kun et ole työmaalla, niin mietit mitä tehtävä seuraavaksi, riittääkö rahat, aika ja voimavarat. Kun tänään kävin talolla, niin tuntui, että remontoiminen alkaa taas maistumaan muultakin kuin puulta.

Kesän kasvimaan ja kasvihuoneen sadosta nautimme lokakuulle saakka. Silloin keräsin kasvihuoneesta viimeiset pensastomaatin tomaatit. Ensi keväänä ja kesänä tavoitteena hieman laajentaa kasvimaata ja istuttaa pihaan muutama hedelmäpuu. Pihalla ei ole vielä yhtään hedelmäpuuta, ei edes omenapuita. Samalla tavoitteena suunnitella tulevaa pihaa.

-Väsymyksen selättänyt-