Pääsiäinen on tänä vuonna aika myöhään ja saan nauttia viikon pääsiäislomastani ihanaan aikaan.

Maa on jo pihapiirissä pajastunut melkein kokonaan lumen alta. Joitakin kasoja siellä täällä, minne talven aikana auraaja niitä kasasi sekä talon varjoisammalla puolella, jonne pudottelimme lumia katolta.

Linnut laulavat ja aurinko lämmittää ihanasti navetan seinän vieressä seisoessa. Raparperien alut näkyvät jo ja navetan päädyssä ruoho hieman viheriöi. Ihanaa!

Kotosalla koulin tänään talvikurpitsan, purjon ja kukkakaalin taimet. Tomaatit ja persilja odottavat vielä vuoroaan. Sitten kylvän esikasvatettaviksi vielä parsa- ja lehtikaalia sekä keräsalaattia. Toukokuussa lisäksi kesäkurpitsaa. Maan lämmettyä istuttelen pihapiiriin esikasvatetut taimet sekä kylvän avomaalle vielä jotain herkkuja... ehkäpä porkkanaa, papuja, salaatteja. Ennen testaamattomia tulevat olemaan mangoldi ja mustajuuri.

Tomaateille olen suunnitellut tekeväni suojan navetan päätyyn laudoista ja rakennuskalvosta, "pikakasvihuoneen". Varsinainen kasvihuone täytyy tehdä sitten paremmista materiaaleista, kun talo on rempattu. Ei siis vielä tänä kesänä, ehkä ensi vuonna sitten.

Maan lämpeämistä odotellessa,

Nakkimunakas